Το πρώτο Ελληνικό ξύλινο ποδήλατο

+30 2310 798391
contact@castorbikes.gr

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μοναδικές ιδιότητες του Castor ξύλινου σκελετού του ποδηλάτου

Οι φυσικές ιδιότητες των διαφόρων τύπων του ξύλου που χρησιμοποιείται, έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα και αφορούν την υψηλότερη αντοχή σε θλίψη και σε κάμψη, τη σκληρότητα και τη τεχνική της κόλλας ξύλου (σύνθετη ξυλεία), περιλαμβάνονται στην ανάπτυξη της σταθερότητας και ανθεκτικότητας στις καιρικές συνθήκες του πλαισίου των ποδηλάτων Castor.

To πλαίσιο του ποδηλάτου κατασκευάζεται µε την καλύτερη αδιάβροχη κόλλα δύο συστατικών και είναι κοίλο για να εξασφαλιστεί λιγότερο βάρος. Υψηλή τεχνολογία συγκόλλησης συχνότητας χρησιµοποιείται για να επιτευχθεί μεγαλύτερη σταθερότητα. Χρησιµοποιώντας διαφορετικά χρωµατικά (ξύλινα) στρώµατα, κάθε καρέ ειναι µοναδικό και χαραγμένο πάνω του είναι το σήµα της εταιρείας και ο σειριακός αριθµός.

Για να εξασφαλιστεί η µοναδικότητα του ποδηλάτου, η μηχανή µας CNC µπορεί να προσθέσει µεµονωµένα λογότυπα ή ονόματα του πλαισίου. Τα είδη ξύλου που χρησιµοποιούνται, κυρίως προς επεξεργασία, είναι ο σφένδαµος και το µέλιο. Για τους σκοπούς της διακόσµησης, χρησιµοποιούνται το Wenge, το µαόνι και το Padauk. Τα ξύλα είναι προσεκτικά επιλεγμένα και ταξινομηµένα κατά χρώµα και ως προς τα νερά τους, έτσι ώστε να µπορεί να επιτευχθεί η υψηλότερη ποιότητα του πλαισίου και ως προς την οµορφιά του.

Το ξύλο είναι ένα µέρος της φύσης και η ποδηλασία βρίσκεται σε µια ιδιαίτερη σύνδεση με τη φύση.

Πλεονεκτήµατα του ξύλινου σκελετού ποδηλάτου σε σχέση με τους υπάρχοντες από άλλο υλικό, είναι ότι το πρωταρχικό υλικό για την κατασκευή του είναι φυσικό προϊόν άφθονο στη φύση, συµβατό τεχνικά, οικολογικά και περιβαλλοντικά µε τις υψηλότερες ποιοτικές απαιτήσεις.

Η δοµή του είναι στιβαρή και άκαµπτη, δεδοµένου ότι υπερέχει από όλα τα άλλα υλικά, στην απορρόφηση των κραδασμών µε αποτέλεσµα να επιτυγχάνονται πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας κύλισης του ποδηλάτου στο δρόμο και ο αναβάτης του να αποκομίζει µέγιστη οδηγική ευχαρίστηση χρήσης. Τα ξύλα που χρησιµοποιούνται στην κατασκευή του ξύλινου σκελετού δεν υποβάλλονται σε θερµικές επεξεργασίες, είναι τροπικά αλλά και εγχώρια µε κύρια χαρακτηριστικά το χαµηλό βάρος, την µεγάλη αντοχή σε κρούση, την ανθεκτικότητα σε δυσµενείς εξωτερικές συνθήκες, την υψηλή ελαστικότητα και την αντοχή σε παραμορφώσεις από στατικές και δυναμικές φορτίσεις.