Το πρώτο Ελληνικό ξύλινο ποδήλατο

+30 2310 798391
contact@castorbikes.gr

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ιστορική Αναδρομή και η πορεία Ανάπτυξης

Η οικογένεια Λεκοβίτση, από την Καστοριά, έχει δραστηριοποιηθεί στον τοµέα της ξυλουργικής κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών γενεών. O παππούς άρχισε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ως καροποιός. Ο πατέρας, ακολουθώντας τα βήματά του, χρησιμοποίησε το µεγάλο πάθος και το ταλέντο του για την ξυλογλυπτική και την ξυλουργική και επέκτεινε την εταιρεία στην παραγωγή των επίπλων, στη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Ελλάδας, τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η τρίτη γενιά της οικογένειας, κινήθηκε ένα βήµα παραπέρα. Εξοπλίζοντας την εταιρεία με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίου τύπου, συμπεριλαμβανομένου και δύο CNC-Μηχανές, μπόρεσε πλέον να είναι σε θέση να παράγει όχι µόνο έπιπλα και ξύλινες πόρτες για ιδιωτικές κατοικίες, αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό για τράπεζες, ξενοδοχεία καθώς και θέατρα.

Η αγάπη για το άθληµα της ποδηλασίας, τους οδήγησε σε μια νέα και τολμηρή ιδέα. Το πρώτο ξύλινο ποδήλατο!

Αρχικά θα έπρεπε να κατασκευαστεί ένας σκελετός ποδηλάτου από ξύλο: ένα πλαίσιο σταθερό όπως το µεταλλικό και ταυτόχρονα τόσο όµορφο όσο ένα εξαιρετικά σχεδιασµένο έπιπλο.

Δύο χρόνια μετά, ύστερα από ατελείωτες ώρες εκτεταµένης δουλειάς και δοκιµών, ο σχεδιασµός του πλαισίου είχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα και με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα EN-14764 και 14766.

 

Tύποι ποδηλάτων

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι ποδηλάτων Castor διάθεσιμοι.

  1. Ποδήλατο δρόµου
  2. Trekking off road
  3. Ποδήλατο βουνού (29″, 27.5″ και 26″)
  4. Κλασσικό ποδήλατο (γυναικείο)

Εκτός από τη σταθερότητα, το µοντέρνο σχεδιασµό και τη καιρική αντίσταση του πλαισίου, τα ποδήλατα Castor είναι εξοπλισµένα µε τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα της Shimano Company (φυσικά, όλα τα εξαρτήµατα Shimano µπορεί να αλλάξουν σύµφωνα με τα αιτήµατα του κάθε πελάτη).

Η εταιρία Castor κατασκευάζει και εμπορεύεται υψηλής ποιότητας ποδήλατα σε προσιτές τιµές.

 

Εγγύηση

Κάθε ξύλινο πλαίσιο Castor έρχεται με µια εγγύηση δύο ετών για αντοχή από την ηµεροµηνία αγοράς. Η εγγύηση καλύπτει το πλαισιο. Ωστόσο, το πλαίσιο δεν θα πρέπει να ειναι εκτεθειµένο συνεχώς σε ανοιχτό χώρο. H εγγύηση για την φθορά όλων των εξαρτηµάτων εξαρτάται απο τη χρήση και τις προδιαγραφές πού δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Η εγγύηση δεν ισχύει για φθορά λόγω χρήσης και χρόνου που σχετίζονται µε αποχρωματισµό του ξύλου, την έκθεση στον ήλιο, ή σε γρατζουνιές και ζημιές που προκλήθηκαν απο ατυχήματα.

 

Παραγγελία και παράδοση

Πρώτα θα πρέπει να επιλέγεται το ξύλινο πλαίσιο.

Για κάθε τύπο ποδηλάτου υπάρχουν τρία διαφορετικά µεγέθη, καθώς και ένας μεγαλύτερος συνδυασμός χρωμάτων στρώµατος στο πλαίσιο του ποδηλάτου.

Για τον εξοπλισµό του ποδηλάτου, όλες οι σειρές που κατασκευάζονται από την εταιρεία Shimano, ειναι στη διάθεση των πελατών.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ειδική, αποκλειστική κατασκευή ποδηλάτου όσο αφορά µόνο το Castor ξυλινο πλαίσιο, έτσι ώστε να µπορεί να χτίσει το ποδήλατο των ονείρων του ο καθένας προσωπικά.

Ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και οχτώ εβδοµάδων και εξαρτάται από τις ιδιαίτερες επιθυµίες του κάθε πελάτη.